Pogoji poslovanja

NAKUP

Varovanje osebnih podatkov

Spletna trgovina www.sivkindotik.si se zavezuje, da bo vaše osebne podatke varovala v skladu z Zakonom o varstvu zasebnih podatkov. Vaši podatki se bodo uporabljali samo za interne namene podjetja Rex d.o.o. in jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Uporaba piškotkov

Piškotki so besedilne datoteke, ki jih na vaš računalnik naloži spletni strežnik. Piškotki ne vsebujejo nobenih podatkov s katerimi bi lahko ugotovili vašo identiteto. S pomočjo piškotkov strežnik ve, da ste se vrnili na spletno trgovino.

Dostava naročenih izdelkov

Izdelke, naročene v spletni trgovini www. sivkindotik.si dostavlja Pošta Slovenije. Stroški dostave se obračunajo po ceniku dostave, ki je naveden v spodnji tabeli.

Cenik dostave:

 

storitev/ vrednost nakupa do 50 € nad 50 €
    Dostava s Pošto Slovenije 1.50 € BREZPLAČNO

Stroški za dostavo so enotni za celo Slovenijo.

Pošti Slovenije poravnate celoten strošek dostave ob prevzemu pošiljke, in sicer dostavljalcu vaše pošiljke.

Pri izbiri načina plačila po povzetju vam Pošta Slovenije zaračuna še storitev odkupnine s sledečo provizijo:

 • do vrednosti 98,00 €: 1,05 €,
 • nad 98 €: 1% od vrednosti pošiljke

Za dostavo zunaj Slovenije se lahko dogovorite z nami po telefonu oziroma elektronski pošti.

Če bo naročilo oddano do 15.30 ure v delovnih dneh od ponedeljka do petka, bodo naročeni izdelki preko spletne trgovine dostavljeni z navadno dostavo najkasneje v roku 2 – 10 dni od oddaje naročila.

Če ponudnik ne bo mogel izpolniti svoje obveznosti, ker izdelki ne bodo na razpolago, bo o tem obvestil kupca po telefonu ali elektronski pošti in v primeru predplačila vrnil denar.

Izdelki bodo dostavljeni v ustrezni embalaži, ki bo zagotavljala zaupnost narave izdelka.

V primeru, ko ponudnik pravočasno odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je kupec navedel ob registraciji ali naročilu. V primeru, da ob času dostave nikogar ni na naslovu, dostavljavec pusti obvestilo o prispeli pošiljki oz. o poskusu predaje izdelkov.

Plačilo naročenih izdelkov

Izdelke naročene v spletni trgovini www.sivkindotik.si lahko plačate na naslednje načine:

 • po povzetju,
 • po predračunu (plačilni nalog UPN),

Rex d.o.o. (v nadaljevanju »ponudnik«) kupcu izda račun na trajnem mediju. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

Plačilo po povzetju

Pri izbiri načina plačila po povzetju vam Pošta Slovenije zaračuna še storitev odkupnine s sledečo provizijo:

 • do vrednosti 98,00 €: 1,05€,
 • nad 98 €: 1%od vrednosti pošiljke

Plačilo po predračunu

Pri izbiri plačila po predračunu, po opravljenem naročilu na vaš elektronski naslov prejmete informativni predračun, ki ga lahko natisnete.

Možnost plačila položnice:

 • preko spletnega bančništva,
 • plačilo na banki,
 • plačilo na pošti.

S plačilom počakajte, da vaše naročilo preide v stanje “v obdelavi”. Ko bo plačilo opravljeno nam lahko posredujete potrdilo o plačilu, saj s tem omogočite hitrejšo obravnavo vašega naročila.

Naročeno blago boste plačali s splošnim plačilnim nalogom UPN.

Napake, zamenjava, vrnitev izdelkov

Če se dostavljeni izdelki razlikujejo od naročenih izdelkov (dostava napačnih izdelkov), kupec vrne dostavljene izdelke, spletna trgovina www.sivkindotik.si (v nadaljevanju ponudnik) pa jih bo brezplačno nadomestila z ustreznimi. V takih primerih ponudnik krije tudi stroške vračila prvotno dostavljenih izdelkov. Prvotno dostavljeni izdelki se lahko vrnejo samo v nepoškodovani in original embalaži .

Če dostavljeni izdelki ne ustrezajo lastnostim oz. specifikacijam naročenih izdelkov (dostava izdelkov z napako), mora kupec o tem obvestiti ponudnika v osmih dneh od datuma prejema izdelka. Če napake z običajnim pregledom pri prevzemu ni bilo mogoče opaziti (skrita napaka), mora kupec obvestiti o njej podjetje Rex d.o.o. v osmih dneh od dneva, ko je napako opazil, sicer izgubi to pravico. Rex d.o.o. ne odgovarja za napake, ki se pokažejo potem, ko mine šest mesecev, odkar je bil izdelek izročen.

Potrošnik oz. kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako na Rex d.o.o. Kregolišče 12, 6223 Komen ali na e-mail: sivkindotik@gmail.com.

Potrošnik ali kupec, ki je ponudnika pravočasno in pravilno obvestil o napaki, ima pravico od le-tega v dveh letih od oddaje obvestila o napaki zahtevati, da:

 • odpravi napako na izdelku ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • izdelek z napako zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali
 • vrne plačani znesek.

V vsakem primeru ima potrošnik oz. kupec tudi pravico, da od ponudnika zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih izdelkov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka.

INFORMACIJE

Varovanje osebnih podatkov

Lastnik (zbiratelj podatkov) spletne trgovine je:

Rex d.o.o.
Kregolišče 12
6223 Komen
Mob: 070 507 303

Rex d.o.o. se zavezuje, da bo ščitil zasebnost uporabnikov spletne trgovine in razvijala tehnologijo, ki omogoča varno spletno izkušnjo. Ta izjava o zasebnosti velja za spletno trgovino www.sivkindotik.si

Privolitev

Z uporabo spletne trgovine uporabnik soglaša z načini uporabe podatkov, ki so opisani v izjavi o zbiranju osebnih podatkov.

Z registracijo v spletno trgovino uporabnik dovoljuje, da Rex d.o.o. kot upravljavec zbirke osebnih podatkov vse posredovane podatke s strani uporabnika in podatke o vsebini nakupov zbira in obdeluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Ponudnik se zavezuje, da bo vaše osebne podatke in ostale podatke, zbrane v postopku registracije, varoval v skladu z ZVOP-1, ščitil pred razkritjem in posredovanjem tretjim osebam ter jih bo uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, izstavitve računa in reševanja morebitnih reklamacij ter ostalo potrebno komunikacijo. Ponudnik se zavezuje tudi k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Zbiranje osebnih podatkov

Za nakupovanje v spletni trgovini se mora uporabnik registrirati. Pri registraciji mora uporabnik vnesti osebne podatke oziroma podatke o pravni osebi. Uporabnik mora vnesti podatke za osebni račun, podatke za plačilo in podatke za dostavo.

Podatki za osebni račun, potrebni ob registraciji:

 • Ime(*)
 • Priimek(*)
 • E-poštni naslov (*) (Naslov mora biti veljaven, saj boste nanj prejeli podatke o registraciji. Prav tako boste nanje prejeli novo geslo v kolikor bi pozabili obstoječe)
 • Osebno geslo(*) (Geslo si izmislite sami. Zaradi zaščite podatkov naj geslo vsebuje tudi številke in znake)
 • Ponovitev gesla(*)
 • Telefon(*)
 • ID št. za DDV
 • Pošiljanje e-pošte(*) (Označite ali želite prejemati informacije o izdelkih, novostih,…)

Podatki za plačilo

 • Ime(*)
 • Priimek(*)
 • Telefon(*)
 • Firma oziroma podjetje
 • Vrsta naslova
 • Naslov 1(*)
 • Naslov 2
 • Mesto(*)
 • Država(*)
 • Pokrajina(*)
 • Poštna številka(*)

Polja za vnos podatkov o dostavi so enaka kot pri podatkih za plačilo. Podatki za dostavo se lahko razlikujejo od podatkov za plačilo, lahko pa označite, da želite uporabiti enake podatke kot pri podatkih za plačilo.

Spletna trgovina lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali v naši spletni trgovini. Ponudnik te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne trgovine in optimizacijo.

Sprememba osebnih podatkov

Uporabnik lahko kadarkoli spremeni svoje osebne podatke, naslov za dostavo in plačilo. To stori tako, da se prijavi v spletno trgovino in izbere možnost Moj račun.

Uporaba osebnih podatkov

Ponudnik zbira podatke v spletni trgovini namenom zagotoviti pravilno delovanje spletne trgovine ter nudenje zahtevanih storitev. Ponudnik lahko podatke uporabnikov uporabi tudi za namene internih tržnih raziskav in obveščanje strank tako o novostih v spletni trgovini kot tudi o novostih glede izdelkov ali storitev, ki jih nudi podjetje Rex d.o.o.

Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.sivkindotik.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), priporočili Gospodarske zbornice Slovenije in splošnimi kodeksi elektronskega poslovanja.

Splošni pogoji poslovanja določajo poslovanje spletne trgovine www.sivkindotik.si (v nadaljevanju »spletna trgovina«), ki jo upravlja podjetje Rex d.o.o. (v nadaljevanju »ponudnik«), kakor tudi pravice uporabnika in poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom oziroma kupcem.

Uporabnik spletne trgovine je posameznik, ki izpolni obrazec za registracijo in tako pridobi uporabniško ime, ki je enako njegovemu naslovu elektronske pošte ter geslo za vstop v spletno trgovino in možnost spletnega nakupa. Kupec je uporabnik, ki preko spletne trgovine www.sivkindotik.si opravi nakup. Uporabniško ime in geslo uporabnika/kupca nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Ponudba in cene

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine www.sivkindotik.si pogosto in hitro ažurira ter spreminja. Kljub trudu, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, ni izključena možnosti, da je podatek o ceni ali dobavljivosti na spletni trgovini napačen. V teh redkih primerih ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa oziroma mu bo ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena s potrditvijo naročila s strani ponudnika, torej v trenutku, ko kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu naročila »Vaše naročilo je zaključeno«. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi možnimi načini plačila in pod zgoraj navedenimi.

Prevzem blaga

Naročeno blago je kupec dolžan prevzeti ter ga plačati z gotovino kurirju.
Ob prevzemu je kupec dolžan preveriti količino in kvaliteto naročenega blaga in s svojim podpisom potrdi količinski in kakovostni prevzem blaga.

Varstvo potrošnikov

V tem poglavju splošnih pogojev poslovanja je potrošnik tista fizična, ki pridobiva ali uporablja izdelke za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti. V ostalih poglavjih sta z izrazom »kupec« upoštevana kupec in potrošnik.

Rex d.o.o., s tem tudi njena spletna trgovina www.sivkindotik.si, spoštuje in deluje v skladu z veljavno zakonodajo ter v vsakem trenutku skrbi za uporabnike in kupce. Kupec lahko vsakršno morebitno pritožbo naslovi na objavljene kontakte.

Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru se lahko kupec obrne na ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Odgovornost

Rex d.o.o. kot upravljalec spletne trgovine www.sivkindotik.si ni odgovorna za posledice zdravljenja, ki nastanejo zaradi uporabe izdelkov, kupljenih preko spletne trgovine in ki nastanejo zaradi uporabe, ki ni v skladu z navodili za uporabo izdelkov.

www.sivkindotik.si ni odgovorna za motnje v poteku storitve, ki so posledica ravnanja uporabnika (npr. računalnik, okužen z virusi) ali ponudniko poti oz. infrastrukture, ki jo uporablja storitev spletna trgovina (npr. izpad delovanja medmrežja).

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni trgovini, kljub temu pa se lahko zaradi specifike poslovanja spletne trgovine lastnosti izdelkov, razpoložljivost na trgu, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletni trgovini. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah v najkrajšem možnem času in mu omogočil odstop od naročila oziroma drugo sporazumno rešitev.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, ustrezne opise in navodila izdelkov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične, tekstovni material pa kot informativne narave. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Kupec oziroma uporabnik mora pred uporabo prebrati in upoštevati navodila, priložena določenemu izdelku.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Uporabnik lahko to označi v postopku prijave.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Pritožbe in spori

Rex d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Po vseh močeh se tudi trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav uporabnik lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.